Συμβουλές μετά από περιοδοντική θεραπεία

Οδηγίες μετά από περιοδοντικη επέμβαση, επιμήκυνσης μύλης, τοποθέτησης οστικων μοσχευμάτων, οστεοπλαστικη.

Μην καπνίζετε την ημέρα της επέμβασης και για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείτε.

Αποφυγετε έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες 24 ώρες.

Όσον αφορά στη διατροφή σας δεν πρέπει να φάτε μέχρι να φύγει τελείως η αναισθησία. Την πρώτη μέρα αποφυγετε ζεστές τροφές και ροφήματα.

Θα βουρτσισετε κανονικά το υπόλοιπο στόμα σας εκτός από την περιοχή της επέμβασης όπου υπάρχουν ράμμα η χειρουργική κονία.

Θα σας δοθεί συνταγή για στοματικό διάλυμα χλωρεξιδινης για τον καλύτερο έλεγχο της πλάκας , το οποίο και θα χρησημοποιειτε 3 φορές την μέρα, μετά τα κυρίως γεύματα και αφού θα έχετε βουρτσισει το υπόλοιπο στόμα.

Τις στοματοπλυσεις τις ξεκινάτε την επόμενη μέρα της επέμβασης.

Συνήθως τα συμπτώματα στα περιοδοντικα χειρουργεία  είναι ελάχιστα και διαρκούν 24 ώρες, θα σας έχει χορηγηθεί συνταγή για παυσίπονα/ αντιφλεγμονώδη σε περίπτωση που θα τα χρειαστείτε.

Λήψη αντιβιοτικων θα γίνεται μόνο αν σας έχει δοθεί συνταγή και εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Μικρό οίδημα στην περιοχη είναι αναμενόμενο, συνήθως διαρκεί 2-3 μέρες, συνίσταται η τοποθέτηση πάγου εξωτερικά της χειρουργημένης περιοχής. Εφαρμόζετε 10 λεπτά και κάνετε διάλειμμα 10 λεπτά, έπειτα μπορείτε να επαναλάβετε, η συχνές επαναλήψεις θα βοηθήσουν να περιοριστεί το οιδημα( πρήξιμο) σε μεγάλο βαθμό. Ο πάγος να τοποθετείτε μέσα σε νάιλον και έπειτα σε πετσέτα, αποφεύγουμε την απευθείας επαφή με το δέρμα προς αποφυγή πρόκλησης εγκαυμάτων.

Μικρή ποσότητα αιμορραγίας είναι πιθανόν να υπάρχει τις πρώτες ώρες μέρα την επέμβαση, , αποφυγετε να ξεπλένετε συνεχώς. Αν παρατηρηθεί εντονότερη αιμορραγία μπορείτε να τοποθετήσετε μια αποστειρωμένη γαζα στη περιοχη και να δαγκώσετε με πίεση.

Η αφαίρεση των ραμματων γίνεται σε 7 με 14 μέρες, αναλόγως την επέμβαση.

Αν στο ενδιάμεσο χαλάρωση κάποιο ράμμα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αν σας ενοχλεί πολύ μπορείτε να έρθετε στο ιατρείο να το αφαιρέσουμε.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα είμαστε στη διάθεση σας οποιαδήποτε ώρα.

 

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>