Συμβουλές κατά την διάρκεια ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση)

Κατά την διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας μπορεί να εμφανιστούν ενοχλήσεις η και πόνος στο δόντι και οίδημα στους παρακείμενους ιστούς

Κάντε στοματοπλύσεις με χλιαρό προς ζεστό αλατόνερο, διαλύστε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό και κάντε γαργάρες για πέντε λεπτά, μπορείτε να το επαναλάβετε 3-4 φορές μέσα στην μέρα.

Αν παρουσιαστεί πρήξιμο στην περιοχη, τοποθετείτε πάγο εξωτερικά, εφαρμόζεται στο μάγουλο εξωτερικά για 10 λεπτά και κάνετε διάλειμμα για 10 λεπτά, και επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Ο πάγος πρέπει πάντα να είναι τοποθετημένος σε νάιλον και πετσέτα και να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα προς αποφυγή εγκαυμάτων.

Εάν υπάρχει πόνος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παυσίπονα τύπου depon, Panadol extra, mesulid, algofren. Για την δοσολογία μπορείτε να μας συμβουλευτείτε.

Στην περίπτωση που ο πόνος δεν ελέγχεται με παυσίπονα θα πρέπει να προσέλθετε στο ιατρείο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων .

Στα δόντια στα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενδοδοντικη θεραπεία τοποθετείται ένα προσωρινό σφράγισμα. Από την ώρα της τοποθέτησης του καλό είναι να μην φάτε για μια ώρα. Σε περίπτωση που αποσπαστεί ένα μικρό κομμάτι του προσωρινού σφραγίσματος δεν υπάρχει πρόβλημα, έρχεστε στο επόμενο προγραμματισμένο σας ραντεβού, σε περίπτωση που αντιληφθείτε πως έχει αποκολληθεί ολόκληρη η προσωρινή εμφραξη τότε θα πρέπει να προσέλθετε στο ιατρείο για αντικατάσταση.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας καλό είναι να μασάτε από την αντίθετη πλευρά προς αποφυγή κατάγματος.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>