Οδηγίες μετά από χειρουργικές εξαγωγές φρονιμητών

Την μέρα της επέμβασης αποφύγετε το κάπνισμα και για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείτε.

Αποφύγετε έντονη σωματική άσκηση το πρώτο 24 ωρο.

Όσον αφορά την διατροφή σας, δεν πρέπει να φάτε μέχρι να φύγει τελείως η αναισθησία. Την πρώτη μέρα αποφεύγετε ζεστές τροφές και ροφήματα.

Συνεχίζετε κανονικά τις διαδικασίες στοματικής υγιεινής στο υπόλοιπο στόμα εκτός από την περιοχή της εξαγωγής , εκεί έχουν τοποθετηθεί ράμματα και δεν θα πρέπει να βουρτσίσετε.

Μπορείτε από την επόμενη μέρα της επέμβασης να ξεκινήσετε στοματοπλύσεις με διάλυμα χλωρεξιδινης, θα σας έχει δοθεί συνταγή, το χρησιμοποιείτε 3 φορές την ημέρα, μετά τα κυρίως γεύματα και αφού πρώτα θα έχετε βουρτσίσει το υπόλοιπο στόμα.

Πόνος και ενόχληση είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν. Τα συμπτώματα διαρκούν από 24-48 ώρες συνήθως. Για τον έλεγχο του πόνου θα σας έχουν δοθεί παυσίπονα/ αντιφλεγμονώδη.

Για τον περιορισμό του οιδηματος (πρήξιμο)που διαρκεί συνήθως 2-3 μερες θα πρέπει να τοποθετηθεί παγοκύστη εξωτερικά της τραυματισμένης περιοχής αρκετες φορες μεσα στο πρώτο 24 ωρο,η παγοκύστη εφαρμόζεται εξωτερικά στο μάγουλο για 10 λεπτά έπειτα κάνετε 10 λεπτά διάλυμα και επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Τον πάγο τον τοποθετείτε μέσα σε νάιλον και πετσέτα ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα προς αποφυγή προκλήσεις εγκαυμάτων.

Η λήψη αντιβιοτικων κρίνεται απαραίτητη. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας έχουν δοθεί στο ιατρείο.

Μικρή αιμορραγία μπορεί να παρατηρηθεί τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση. Αποφυγετε να ξεπλένετε το στόμα σας διαρκώς. Σε εντονότερη αιμορραγία τοποθετήστε μια αποστειρωμένη γαζα στη περιοχη και δαγκώστε με πίεση για 15 λεπτά.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7 μέρες.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα είμαστε στην διάθεση σας οποιαδήποτε ώρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>