Οδηγίες μετά από απλές εξαγωγές

Την ημέρα της επέμβασης αποφύγετε το κάπνισμα και για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείτε

Αποφύγετε την σωματική άσκηση για ένα 48 ωρο

Μετά την εξαγωγή είναι πιθανό να υπάρχει πόνος, ενόχληση ισως και μικρο οίδημα (πρήξιμο). Τ α συμπτώματα διαρκούν συνήθως 24-48 ώρες. Για τον έλεγχο του πόνου θα σας έχουν δοθεί παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Για τον περιορισμό του οιδηματος καλό είναι το πρώτο 24ωρο να τοποθετηθεί πάγος εξωτερικά στο μάγουλο, εφαρμόζεται για 10 λεπτά και κάνετε 10 λεπτά διάλειμμα, έπειτα μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία.

Ο πάγος θα πρέπει να τοποθετηθεί μέσα σε νάιλον και μετά σε πετσέτα ώστε να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα.

Λήψη αντιβιοτικών θα γίνεται μόνο αν σας έχει δοθεί συνταγή.

Συνίσταται να γίνονται πλύσεις  με διάλυμα χλωρεξιδινης από την επόμενη της επέμβασης για να κρατάτε καθαρή την περιοχη, αποφεύγετε το βούρτσισμα των δοντιών στην περιοχή της εξαγωγής, το υπόλοιπο στόμα θα πρέπει να το βουρτσίσετε κανονικά.

Όσον αφορά στην διατροφή σας, καλό θα είναι να μην φάτε μέχρι να φύγει τελείως η αναισθησία. Την πρώτη μέρα αποφεύγετε ζεστές τροφές και ροφήματα για να μην προκαλέσετε περαιτέρω αιμορραγία.

Μικρή αιμορραγία είναι πιθανόν να υπάρχει την μέρα της εξαγωγής , αποφεύγετε να ξεπλένετε συνεχώς το στόμα σας,  σε εντονότερη αιμορραγία μπορείτε να τοποθετήσετε στην περιοχή μια αποστειρωμένη γαζα και να το δαγκώσετε με πίεση για 15 λεπτά.

Στην περίπτωση που εμφανιστεί πόνος μαζί με έντονη κακοσμία την τρίτη μέρα μετά την εξαγωγή, ο οποίος δεν υποχωρεί με παυσίπονα, θα πρέπει να προσέλθετε στο ιατρείο για έλεγχο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>