Συμβουλές μετά από τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Μην καπνίζετε την μέρα της επέμβασης και για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείτε

Αποφύγετε την σωματική άσκηση για 3 μέρες.

Όσον αφορά την διατροφή σας, δεν πρέπει να φάτε μέχρι να φύγει τελείως η αναισθησία. Την πρώτη μέρα αποφεύγετε ζεστές τροφές και ροφήματα. Για τις υπόλοιπες μέρες προτείνεται μαλακή δίαιτα.

-Την ημέρα της επέμβασης και για τις επόμενες μέρες μέχρι την αφαίρεση των ραμματων καλό θα είναι να μην βουρτσίσετε στην περιοχή της επέμβασης, το υπόλοιπο στόμα μπορείτε να το βουρτσίσετε κανονικά. Θα σας έχει δοθεί συνταγή με διάλυμα χλωρεξιδινης για να κάνετε στοματοπλύσεις από την επόμενη μέρα της επέμβασης. Οι πλύσεις θα γίνονται 3 φορές την ημέρα, μετά τα κυρίως γεύματα και αφού πρώτα θα έχετε βουρτσίσει το υπόλοιπο στόμα.

Πόνος και ενόχληση είναι πιθανόν να υπάρχουν μετά την επέμβαση, διαρκούν συνηθως 24-48 ωρες.θα σας έχει δοθεί συνταγή με τα κατάλληλα παυσίπονα / αντιφλεγμονώδη.

Μικρό οίδημα ( πρήξιμο) είναι αναμενόμενο διαρκεί συνήθως 2-3 μέρες. Την πρώτη και την δεύτερη μέρα της επέμβασης συνίσταται να τοποθετηθεί παγοκύστη εξωτερικά της τραυματισμένης περιοχής για τον περιορισμό του οιδηματος. Εφαρμόζεται για 10 λεπτά και κάνετε  10 λεπτά διάλειμμα, μετά μπορείτε να επαναλάβετε.

Η παρατεταμένη επαφή του πάγου με το δέρμα δεν συνίσταται, μπορεί να προκληθούν εγκαύματα.

Η λήψη αντιβιοτικών είναι απαραίτητη, θα σας έχουν δοθεί οδηγίες στο ιατρείο.

Μικρή αιμορραγία μπορεί να υπάρχει τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση. Αποφύγετε να ξεπλένετε συνεχώς το στόμα σας. Σε εντονότερη αιμορραγία τοποθετήστε μια αποστειρωμενη γαζα στην περιοχη και δαγκώστε με πίεση για 15 λεπτά.

Τα ράμματα θα αφαιρεθούν σε 7-14 μέρες ανάλογος την επέμβαση.

Αν κάποιο ράμμα χαλαρώσει νωρίτερα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μπορείτε όμως να έρθετε στο ιατρείο νωρίτερα να το αφαιρέσουμε.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα είμαστε στην διάθεση σας οποιαδήποτε ώρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>